#DET POSITIVE VED MIN CORONA-FITNESS

“Hvordan går din Corona-fitness?” spørger jeg ofte andre, for at finde ud af hvordan de håndterer Corona-krisen træningsmæssigt. Jeg fornemmer at de fleste har formået at omstille sig, dog ser jeg stadig nogen som beklager sig meget over, at de ikke kan træne i fitnesscenter. Vender jeg blikket mod mig selv, for at evaulere på min egen træningsstatus, er jeg faktisk positivt overrasket over hvad jeg har opnået igennem nedlukningen. Det kan måske lyde utroligt… men jeg har også perioder med manglende eller ingen motivation til at træne. Det er nok bare en del af livet, men det vigtigste for mig er, hvordan jeg håndterer og kommer igennem disse perioder, så de ikke pludselig tager over og får negativ indflydelse på min hverdag. For inderst inde ved jeg godt, om jeg trives bedst med eller uden træning.

@henrikduer har lavet en lille Corona-undersøgelse med 6700 respondenter. 41% af kvinderne og 33% af mændende rapportereraf de har taget på, hvoraf størstedelen af disse har taget min. 1 kg på. Derudover er 40% blevet mindre fysisk aktive, og 19% er blevet meget mindre fysisk aktive.

Helt naturligt tænker jeg, at der er en sammenhæng mellem dem som er blevet mindre aktive, og det at nogen har taget på. Dertil vil jeg sige, at har man taget et par kg på, så er det på ingen måde katastrofalt – det er det først hvis tendense fortsætter… Jeg havde aldrig forestillet mig, at jeg kunne trives med at træne uden et fitnesscenter. Aldrig nogensinde! Nu hvor det snart er to måneder siden Fitness World lukkede, har jeg haft tanker om at opsige mit medlemskab. Hvordan kan det være?! Jeg lavede kort tid efter et meget bevidst valg om, at jeg ikke ville lade Corona gøre mig i dårligere form. Så jeg kiggede på de muligheder jeg havde, lavede en plan for min træning og satte den i nogenlunde faste rammer med dage og tidspunkter i kalenderen. Jeg købte en smule udstyr til at supplere min hjemmetræning, og ellers har jeg formået at få det bedste ud af det jeg har! Det er ikke længere en bekymring for mig hvornår Fitness World åbner igen, jeg holder snuden i sporet og passer min træning. Det bliver naturligvis dejligt når Ftness World åbner igen, men jeg bliver nok ikke én af dem som står i kø den første dag for at træne. Det vil også kræve tilvænning i overgangsperioden, hvor vi alle skal vænne os til post-Corona-måden at omgås hinanden – og træne sammen igen. Dog ved jeg nu, at jeg evner at omstille mig når den dag kommer, lige så godt som jeg har omstillet mig til nedlukningen som kom med dags varsel.

Jeg har ikke svaret på undersøgelsen som @henrikduer har lavet, ej heller vejet mig, så jeg ved ikke om jeg har taget på eller tabt mig. For mig, er det på ingen måde vigtigt at vide da jeg heller ikke bruger BMI til noget (andet end at konstatere jeg er overvægtig). Det vigtigste er, at jeg ved jeg har været aktiv stort set dagligt, og gjort hvad jeg kunne få at få det bedste ud af det rent træningsmæssigt. Er der plads til forbedring? Ja, det er der altid – heldigvis!

Hvis vi lægger alle de dårlige ting, spekulationer og tvivl til side omkring Corona, og kun tænker på de positive ting der er kommet ud af det, så ser min positivliste sådan her ud:

– jeg får mere frisk luft (er blevet bedre til at tjekke vejrudsigten)
– jeg oplever den skønne natur i mit lokalområde meget mere end før
– jeg er blevet bedre til at planlægge og strukturere min træning
– jeg har et bedre søvnmønster pga. træningsstrukturen
– jeg har fået mere fokus på at være og tænke positivt
– jeg har fundet det afstressende og fantastisk at gå ture i naturen
– jeg har fået successoplevelser med nye træningsformer og øvelser
– jeg har sat mere pris på ting og er mere taknemmelig
– jeg er begyndt at læse og skrive mere træningsrelateret
– jeg er mere rolig
– jeg sparer tid til/fra fitnesscenteret = mere tid i hverdagen
– jeg kan høre høj musik når jeg træner (motivation = vigtigt for mig)
– jeg kan nemmere instagramme/videooptage min træning/fremgang

Hvordan ser din postivliste ud? Tænk over det, og tænk positivt.

God træning, hold dig aktiv!

www.anatasia.dk | Personlig Træningscoaching med Kvalitet

Udgivet i Hjemmetræning og tagget .