Hvad ville gøre dig glad?

Du kan sikkert tænke tilbage på perioder eller situationer, hvor du har været glad. Det kan være noget der har gjort glad, nogen der har gjort dig glad, eller en stemning du har oplevet som bragte glæde med sig, eller ved at have opnået noget som du har kæmpet for over en længere periode, f.eks. en uddannelse. Nogen gange tænker du frem i tiden, og forestiller dig hvad der ville gøre dig glad, en dag. Det kan være du gerne vil igang med at træne, få et nyt job, eller måske endda en ny kæreste? Det er sundt at stoppe op af og til, og spørge dig selv hvad der egentlig gør dig glad, sådan rigtig glad. Ikke noget som vil gøre dine veninder, familie, chef eller kollegaer glade, men dig! Gør du det?

www.anatasia.dk

Hvis du f.eks. gerne vil igang med at træne, skal du spørge dig selv hvorfor du gerne vil igang. Det kan f.eks. være med udspring i ønsket om vægttab, mere energi i din hverdag, bevæge din krop, kunne cykle frem og tilbage til arbejde ubesværet, forbedre din kondition, løbe en 5 km, eller simpelthen spise mere kage 🙂 De fleste ved godt, at træning er sundt for kroppen, og at der er mange helbredsmæssige fordele ved at træne, samt at man lever længere. Årsagen til hvorfor du træner, kan naturligvis ændre sig over tid, men det er vigtigt at du husker på hvorfor du gør det, så kan du også bedre arbejde hen i mod et konkret mål og holde din motivation oppe. Træning skal ikke være en sur pligt, som du føler du skal gøre. Det skal være noget som udfordrer og udvikler dig, og det kan sagtens være sjovt! Det kan være du startede med at træne, fordi du gerne ville tabe dig. Når du så har opnået dit vægttab, kan du sætte et nyt mål om at løbe 5 km. Efter du har løbet din 5 km, kan du sætte et nyt mål om at squatte 50 kg en gang, 10 gange osv.

Eksempler på hvorfor du gerne vil træne (til inspiration):

 • vægttab
 • lavere fedtprocent
 • mere fyldig numse
 • mere energi og overskud i din hverdag
 • være mindre træt
 • forbedre din kondition
 • løbe 5 km
 • cykle til og fra arbejde ubesværet
 • squatte 50 kg
 • lave 10 armstrækkere
 • holde planken i 60 sekunder

Personligt har jeg altid mange ting som jeg gerne vil opnå med min træning, og det er absolut det fedeste ved træning, der er altid noget at blive bedre til og stile efter. Du kan altid udvikle dig. Fokusér gerne på en ting af gangen, så gør du din træning mere målrettet, og du har nemmere ved at komme i mål. Nogen af tingene har heldigvis bonuseffekt, så hvis du f.eks. træner efter at opnå vægttab, så vil du med rette kost og træning også kunne opnå en lavere fedtprocent, få mere energi og overskud og opleve at være mindre træt.

Prøv at tænke over, hvilke ting der gør dig glad, og hvorfor. Skriv dem ned, og vælge én ting at arbejde på. Lav en simpel plan for, hvordan du opnår dit mål og lav status en gang om ugen, så du kan justere undervejs.

#alwaysstaystrong

Udgivet i Træning, Vanecoaching.